dijous, 24 de maig del 2007

UNA FIGURA AMB FUTUR


La nova categoria professional incorporada al conveni únic del personal d’administració i serveis del departament d’educació, anomenada tècnic especialista en educació infantil (TEI), ha sorgit de la necessitat de falta de suport en el procés educatiu de l’alumnat a les aules de P3 en els centres d’educació infantil i primària.
Aquest personal esta dirigit a col·laborar amb el mestre/a tutor/a de P3 en el desenvolupament de les activitats educatives i atendre els infants en les seves necessitats bàsiques, així com en el aprenentatge d’hàbits d’autonomia i higiene. La incorporació dels TEIS als centres de infantil i primària ha suposat un nou recurs humà a la plantilla docent i una adaptació per tots/es aquells/es mestres de l’etapa infantil. Alhora, la presencia d’aquest professional ha creat una menor incertesa i inseguretat, pels pares d’aquests alumnes en edats primerenques, davant de l’atenció escolar individualitzada dels seus fills i les seves filles.
La meva experiència com tècnica d’educació infantil ha estat molt positiva en els quasi tres cursos que porto treballant. Puc dir que, estic molt satisfeta i entusiasmada amb el meu treball i professió. Durant la meva experiència com TEI he estat en dos escoles, al CEIP Horta Vella de Sant Carles de la Ràpita i, actualment al CEIP Enric Grau Fontseré de Flix, on he trobat gent agradable i encantadora de la qual he rebut suport, acolliment i amabilitat. És per això que, estic agraïda i tinc especial afecte a tots els mestres de l’etapa infantil amb els que he treballat, treballo i treballaré tenint ells la responsabilitat del meu desenvolupament professional.